Video

Videojelről szinkron jel leválasztás


Az áramkör a bemenő szabványos videojelről leválasztja a szinkronjelet a két db BC547 tranzisztor segítségével.
Nézettség:

Szint:
  

Szavazat:

Készült:
2000. március 30. 09:50

Vélemény:
13

Szavazat:
12

Mai látogató:
5

Utolsó látogatás:
Ma 02:07:31

Bejelentkezés után használható funkció!
Értékeld a cikket!

Szavazatok
3,8
12
  5  ★★★★★
  3  ★★★★
  2  ★★★
  1  ★★
  1  ★

Legújabb írás

Erősítők, előerősítők

VÉLEMÉNYEK, HOZZÁSZÓLÁSOK

Köszönöm válaszod a többiek nevében is, akik hasonló célból meg akarták építeni.

János   2018. szeptember 12. 06:58:30

Kedves János!

A kapcsolás a videojel szinkron jelét választja le, ez a jel a sor és képszinkronizáláshoz szükséges, vagyis a kép megjelenítéséhez. Bár a neve hasonló, nincs köze a szöveges szinkron hanghoz, azt nem valószínű, hogy bármiféle elektronikával le lehet választani a videojelről.

bsselektronika   2018. szeptember 11. 08:49:53

Megépítettem a kapcsolást. A kimenetre egy gyári erősítő bemenetét kötöttem. Csak borzalmas zaj és sipolás hallatszik a hangszóróból
Tudom látatlanban nehéz megmondani, de mit ronthattam el?
Kábeltévé settopbox-ról próbáltam, annak van video kimenete. Szeretném a filmeket eredeti nyelven hallgatni, mert angolt tanulok, ezért fontos lenne, ha működne a kapcsolás.

János   2018. szeptember 10. 17:32:58

Én a magyarra szinkronizált filmeket eredeti nyelven szeretném megnézni, hogy fejlesszem az angol nyelvtudásom. A kapcsolás alkalmas arra, hogy a magyar szinkront leválassza?

János   2015. június 08. 11:51:30

Ezt nem lehet arra használni a hogy levegyem a másolásvédetséget a videojelről mert az eredetik kazettáknál másolásvédetség miatt nem engedi átvenni DVD-re. ez arra nem jó? Ja és még valami a földelést hova kössem és hova meg a hnegatíc pólus Ami a 10 u -s kondi előtt van az a bemeneti középső szálja alatta meg a külső a 100k-s ellenálás mellett pedig a kimeneti külső szálja felette meg a kimenet belső szálja vagy hogy van ez?

kiss.adam(@)-zárójel nem kell-citromail.hu   2009. október 25. 12:10:36

lol bab ekkora éllatságot sem láttam m ez

IZS PÉTER ZOLTÁN   2008. december 13. 11:13:24

Dawdaw! Nem az a baj, hogy nem lehet kinyerni Scartból RGB-t és szinkronokat (mert, korrekt videomeghajtó scartra nem csak kompozitot, hanm RGB-t is küld, ezért találták ki, és ezért kéne jobb minőségűnek lennie, de csak elvileg mert általában kispórolják), hanem az, hogy a két RGB jel nem kompaktibilis (felbontás, frissítés, interlaced<->progressive). Tehát a composit jelet be kell írni memóriába, onnét pedig progreszív módon, megfelelő frekin kiolvasni. Ráadásul a sorfreki kb. feleakkora mint

boldi.kiss(@)-zárójel nem kell-gmail.com   2008. január 26. 18:12:03

Olyat lehet-e csinálni, hogy a DVD lejátszó scart kimenetének composit (vagy S-video) jeléből leválasztom ezt a jelet; és az RGB jelét plusz az imént kapott syncron jelet a VGA-csatlakozóhoz kötöm? Hogy lehetne előállítani a H-sync és V-sync jelet ebből a CS jelből?

dawdaw(@)-zárójel nem kell-freemail.hu   2008. január 10. 18:03:17

Ennek a kimenetén CS azaz öszetett szonkronjel jön le. Ha nem tévedek mindet szinkronnak tekint, ami 0,3V alatt van. Ez teljesül a sor- és képszinkronra is.
Nekem egy video átkapcsoló doboz sikerült a segítségével építenem , a mi amolyan master/slave átváltó: Ha az "A" bementen nincs jel, akkor a "B" bemenetet kapcsolja a kimenetre, ha van akkor az "A" jelet játsza át.

boldi.kiss(@)-zárójel nem kell-gmail.com   2007. december 29. 02:49:29

a tv-knél hsaznált video jelben 1 képkozkához csak 1 szinkron impulzus tartozik, még pedig az ugrasztja az elektronsugara a bal felső sarokban és utána megadott vizszintes illetve függöleges timing alapján fut végig a képen, az RGB jelek meg ehhez a timinghoz viszonyitva jönnek.

A kapcsolás például akkor lehet használható ha videojel digitalizálót akarsz építeni, és igy a mikroporcesszorodnak megtudod adni mikor kezdje el a képkocka RGB jelének rögzitését. kb ennyi.

reset(@)-zárójel nem kell-ratesz.hu   2007. április 15. 06:17:58