A mai nap

mérleg

2018. október 17. szerda

42. hét, 290. nap az évben, még 75 nap van hátra az évből.Névnapok: Hédi, Hedvig

Névnapja van még: Alajos, Ambos, Ambró, Ignác, Kont, Leó, Leon, Lionel, Mályva, Margit, Margita, Margitta, Rezső, Rolf, Rudolf, Rudolfina, Salamon, Salvador, Zelinda, Zolna


Mai világnap(ok):


A Szegénység elleni Küzdelem Világnapja
1992-ben nyilvánította az ENSZ ezt a napot a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapjává. A világnap gondolata Joseph Wresinszky atyától, a Segítség Mindenfajta Nyomorúság Elleni Negyedik Világmozgalom (ATD) alapítójától származik. Magyarországon 1996-tól emlékeznek meg a világnapról.


Tegnap:


Névnapja volt: Aurélia, Gál

További névnapok: Ambos, Ambró, Ambrus, Aranka, Auróra, Bedecs, Bedo, Gálos, Gallusz, Gellért, Gerhárd, Hédi, Hedvig, Lél, Lehel, Lelle, Margit

élelmezési Világnap
Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar javaslatra október 16-át élelmezési Világnapnak nyilvánította. Az éhínség elleni harc napja egybeesik a FAO megalakulásának évfordulójával.

A Kenyér Világnapja
A Pékek Világszövetsége 2001. évi kongresszusa döntött arról, hogy minden év október 16-án megünneplik a Kenyér Világnapját, azzal a céllal, hogy bemutassa a világnak a világ legfontosabb élelmezési cikkének jelentőségét. Ennek a napnak karitatív jellege bontakozik. A Magyar Pékszövetség az ország minden régiójába és megyéjében kiválaszt intézményeket, akiket megajándékoznak termékeikkel és ezzel hozzájárulnak a napi gondok enyhítéséhez. Magyarországon 1994 óta ünnepeljük.


Holnap:


Névnapja lesz: Lukács

További névnapok: Ambrus, Jusztusz

A Magyar Festészet Napja
A DunaArt Művészeti Társaság 2002-ben hirdette meg a Magyar Festészet Napját, amelyet október 18-án, Szent Lukács napján ünnepelnek, aki nem csak mint evangélista vált híressé, hanem mint a festők védőszentje.

Ajánló: